viernes, 10 de octubre de 2008

CARTA OBERTA

Palma, 9 d’octubre de 2008
Estimat afiliat,

Que el PP balear se troba en es pitjors moments de sa seva història, no crec que ningú ho discutesqui. Sa prova d’això és s’enfilall d’escàndols de corrupció que s’estan succeint un darrere s’altre i que mos empegueixen com a militants que som d’aquest gran partit. Perdona es meu atreviment si apel a sa teva consciència. ¿Hem de deixar que es barco s’enfonsi o tenim tots noltros, com a militants, s’obligació d’intervenir per rescatar-lo d’un naufragi segur? Es dilema és simple. O actuam amb responsabilitat i saviesa aquells que mos sentim part del PP, enganats pes seus actuals dirigents però compromesos a salvar es partit. O mos resignam a creure que contra aquells qui fa massa anys que dirigeixen es nostre partit no hi ha res que fer i els seguim votant per allò del mal menor, o decidim, d’una vegada, ingressar dins s’orfandat política que condueix directament a s’abstenció..

És vera, me podràs dir, que ja vàrem tenir una oportunidat en es congrés regional celebrat es passat 5 de juliol. Llavors vàrem perdre una magnífica ocasió per regenerar s’actual cúpula des partit i apostar per una alternativa solvent, en principis i en persones, que encapçalava Carlos Delgado, una candidatura de sa qual jo hi formava part. Llavors es compromisaris varen entendre que sa millor opció era seguir confiant en sa candidata oficial, Rosa Estaràs, guanyadora només amb so 63% des sufragis, manco de sa mitat des compromisaris convocats, lo que ja donava una idea d’un descontent que de cada vegada ha anat a més, i tot això maldament es suport de Mariano Rajoy i de quasi tots es mitjans de comunicació a Estaràs. Ja en aquell moment es comentava que la fiscalia i alguns mitjans afins, estaven deixant alenar transitòriament a Estaràs no traguent més escàndols de corrupció. Es seu objectiu, maquiavèlic, era clar: recolzar Estaràs deixant sa part sana fora des partit, per després seguir ofegant a Estaràs alsendemà mateix de sa seva victòria. I amb aquestes estam. Des de llavors han esclatat ets escàndols de Turisme Jove i del CDEIB que impliquen de ple dos des consellers que se seien cada divendres devora sa nostra presidenta, Rosa Estaràs, a cada Consell de Govern presidit per Jaume Matas. Uns consellers que, a dia d’avui, no han volgut assumir cap responsabilidat política per tot lo que ha passat i se neguen a dimitir. Tampoc pareix que s’actual direcció estigui disposada a expulsar-los des partit. I tot indica que es fester de casos de corrupció no acabarà per ara.

Es pròxim 29 de novembre tendrà lloc es Congrés insular del PP de Mallorca. Tenim una segona oportunidat. Sabem moltes més coses de ses que sabíem es passat 5 de juliol. Som molts es militants que creim que davant un PP incapaç de renovar-se i en mans d’una direcció que no amolla es poder fort i no et moguis, no tenim altra sortida que donar un cop de timó perquè aquest barco a la deriva no s’enfonsi definitivament. I això passa per regenerar es quadres des partit, armar-se ideològicament en temes claus com sa lliure elecció de llengo, plantar cara a s’esquerra, deixar-se d’ambigüitats amb UM i donar a s’electorat un missatge d’esperança de què podem superar s’actual situació.

Es producte que ofereix sa meva candidatura no és personalista com alguns volen donar a entendre. És un producte bàsicament ideològic, al marge de qui ho lideri o defensi. No me mou s’ambició personal sinó s’orgull de pertànyer a una formació a la deriva a sa qual no podem assistir de mans aplegades. Crec que és urgent sa renovació total i absoluta de sa direcció des partit, desgastada, sense credibilidat i fermada de peus i mans, inhabilitada per fer una oposició ferma sense que els hi tapin sa boca cada vegada que xerren. Es nostre electorat i sa ciutadania en general volen fets, no paraules buides. Es nostre partit necessita una solució més dràstica: dignidat, principis clars i transparents en es quals subordinar sa gestió política, coratge en sa defensa d’aquests principis i vocació de servici públic.

No crec que cap de ses altres candidatures que també se presenten en aquestes eleccions, ni sa candidatura de sa direcció des partit encapçalada pen Joan Rotger ni sa d’Antoni Pastor (que, recordem, forma part de s’actual direcció), siguin cap alternativa real que aposti pes canvi. De fet, no seria estrany que totes dues acabassin plegades contra sa candidatura que tenc s’honor de liderar.

Ara tenim una segona oportunitat. És es teu dret, però també sa teva obligació fer lo que puguis per canviar aquest panorama. Si acceptes es compromís, t’agrairia que te presentassis a ses eleccions de compromisaris que se celebraran a sa teva junta local. Si surts de compromisari, tendràs es dret a votar en es Congrés insular des pròxim 29 de novembre. Si no poguessis o no volguessis presentar-te com a compromisari, vota en aquells compromissaris que apostin per sa meva candidatura. Hem de demostrar que dins el PP noltros som sa gran majoria. Si a més a més vols ajudar-mos o formar part des nostro equip humà, només has de cridar en es número de tel. 690383265 o escriure un e-mail a sa direcció joanferrercandidato@gmail.com També pots seguir sa campanya i participar-hi per internet a través del blog joanferrercandidato@blogspot.com.


Forçar una regeneració en el PP només depèn de tu. Si volem, podem.

Joan Ferrer
Candidat a sa presidència insular del PP de Mallorca.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

No entenc per què ha abandonat el blog obert a Balearweb. Que potser es es va trobar amb uns lectors i uns comentaris que no responien a lo que Ferrer espera rebre? o sigui, adhesions, unanimitat i un únic pensament?

Anónimo dijo...

Querido blogger:

sencillamente hemos estado haciendo pruebas con las dos opciones de blog disponibles, la de balearweb y la de blogspot. Finalmente nos hemos decidido por la opción de blogspot. Esto es todo. Durante las horas que tuvimos abierto el blog de Balearweb no recibimos ningún comentario, como tú insinúas. Algo lógico, porque ni siquiera habíamos dado a conocer la dirección del blog.

Como puedes ver, las cosas a menudo son bastante más sencillas de las que uno se imagina.

Muchas gracias.

Anónimo dijo...

Uno de los comentarios-no-existentes en el blog de Balearweb fue mío. Ahora borrado.

El blog se dio a conocer solo, porque en la pagina general de Balearweb aparecen los blogs de nueva creación.

Gracias por la autenticidad demostrada.

Anónimo dijo...

Joan, si de veres vols tenir compromisaris que te votin, hauràs de fer llevar aquest buda que hi ha assegut a sa sede tot lo dia, controlant-ho tot i que, quan no seu és a cercar avals de compromisaris que encara no han estat votats. Això que no és un frau?

Anónimo dijo...

Sí, pareix un "frau" molt gros. Però els "fraus" a Ca'n PP tenen molta presència.

Anónimo dijo...

Com a afiliat des PP tens es meu suport en particular i és de molta més gent des mateix partit i d´altres que no perteneixen a cap partit, però són ben mallorquins i votants.
Pots estar segur que t´animam i volem colaborar amb tu perque sabem com podem ajudar-te.